Doorgaan naar hoofdcontent

Hoodie gest(r)ikt

Best wel makkelijk heb ik me laten strikken...


..door de jongste om een sweater voor hem te maken. Niet zo maar één, want er waren uiteraard wel wensen: Een sweater met capuchon maar zonder koord, een zak waar je helemaal met je handen doorheen kunt én in de kleuren roze en zwart. Oké!?  Ik tekende een sweater en meneer gaf aan waar welke kleur moest. Heel eerlijk vond ik zwart wat te donker voor hem, dus mocht het grijs worden. Pfffieuw! Een toffe combi met het roze nu de lente in aantocht is.

Vliegtuig

Op de website van Stoffenelf zochten we de tricot stoffen die we nodig hadden. Roze was snel gevonden en we vielen voor het grijs met vliegtuigen, maar niet al het grijs mocht met vliegtuigen. Dus werd dat een detail: de capuchon. Deal!

Hooded sweater

Het patroon dat ik gebruikt heb is de 'hooded sweater' van Knippie. Het is een unisex modelletje en ik heb een maat groter genomen dan zijn confectiemaat. De capuchon tekende ik voor iets groter (ca. 3 cm), zodat de capuchon middenvoor over elkaar heen valt. Met een voorbeeld uit de kast tekende ik een zak voor op de sweater. Waar de zak moest komen gaf ik aan op het voorpand.

Puzzel

Na het knippen van de verschillende patroondelen kon het puzzelen beginnen.
Het locken van de grijze en roze delen deed ik met een een combi van zwart, wit en grijs garen, omdat ik niet precies passend garen had. Ook mooi ennuh ...het is de binnenkant. 

Om de zak op de sweater te bevestigen stikte ik eerst de bovenkant van de zak 'op de kop' met de goede kanten op elkaar, na het terugvouwen stikte ik deze bovenkant dubbel door.
Het eerste stiksel naaide ik met het blinde zoom voet, netjes langs de rand en voor het tweede stiksel gebruikte ik het 'gewone' voetje en liet deze langs het eerste stiksel lopen. Zo zijn de stiksels mooi evenwijdig.  Love it!
Om de zakken net wat stoerder te maken stikte ik er stukjes nepleer met een oogje op.

Capuchon 

Voordat ik de capuchon aan de sweater maakte haalde ik de rek uit schouder- en halsnaden. Ik stikte (bij gebrek aan naadband) er eerst veterband tegenaan. Een beetje een gepruts, maar het werkt.

De capuchon bestaat uit een binnen en buiten muts, zodat de goede kant van de stof steeds zichtbaar is. De volgende keer let ik er beter op dat het patroon van de stof in het midden van de muts doorloopt. Nu heb ik een paar halve vliegtuigen... Hmmm.
Aan de voorzijde voegde ik een nepleren detail toe. Vond het toch wat saai zonder koordjes... 
De capuchon stikte ik met de lockmachine aan de hals en omdat het stiksel redelijk in het zicht is heb ik hier in plaats van zwart een extra klosje grijs op de lockmachine gezet. Zo is de bovenkant van het stiksel helemaal grijs.

Stik - Dubbelstik! 

Alle naden in deze sweater stikte ik met een enkel of een dubbel stiksel door. Dit deed ik ook met de zakingang, voordat hij op het voorpand ging. Wat een verschil kan het maken of je onderdelen wel of niet doorstikt. Maakt het zoveel minder zelfgemaakt. Ja toch!?

======================================================================================


 En meneer.....die is helemaal tevreden! En ik ook! Wat een leuke kleurencombi en wat een stoer resultaat!

💗💗💗💗💗💗💗💗💗




Reacties

Populaire posts van deze blog

Men's suit magic!

Turn a unloved suit into something new  (#therefashioners2017)  Nederlandse versie That's the challenge I encountered on Instagram and it's right up my alley: Making an existing outfit into something new or partly reusing it IS SÓ MUCH FUN. #loveit I did not have a suit that I wanted to remake, so the first part of this challenge started. Shopping! Looking for that unloved suit to be dramatically remade. At my third(!) trip to the second hand shop I choose the only suit that was available as a whole set. In fact, it was still very beautiful and it looked exactly like a suit that my love once had...?  Coincidence! The fabric does not have a very exciting print, but luckily it's oversized so there is enough fabric to spice it up. Let the magic begin: transform a neat men's suit into a cool women's suit that I can wear daily. Dismantle While dismantling the suit I saved as much original detail as I could. Interesting to see how such a suit is ma

Een comfortabel LIESL damespak

I. Made. A. Suit! English...click here! Dit ultieme dames pak was nog wat miste in mijn garderobe. Niet zomaar een damespak, nee eentje die comfortabel is. Én op verschillende manieren te stylen is. De stof mocht ik uitzoeken op de website van Katia Fabrics . Een wat dikker katoen met leuk zeepaardjes print die soepel valt. Het pak Even overwoog ik om een jumpsuit te maken, maar ik hou ervan als mijn kledingstukken 'multi- combineerbaar' zijn. Dit pak kan ik als een tweedelig-jumpsuit gebruiken en als twee aparte kledingstukken stylen met andere items uit mijn garderobe. Mix&Match Het jasje Ik begon met het maken van de blazer en gebruikt een Knipmode patroon. Het patroon is jasje 18 Marie uit Knipmode januari 2018. Het zusje van Marie is jasje 19 Ester. Beide patronen zijn online (pdf en papier) te bestellen en hebben dezelfde basis. Je vindt  Marie hier  en Ester hier . Jasje Marie, Knipmode januari 2018 Jasje Ester, Knipm

A recap of my Minervacrafts blogs!

One year anniversary! It was a 'busew' year! In which I wrote 13 blogposts for the Minervacrafts website. Such al lovely collaboration which allows me to work with the most beautiful fabrics and I loved every minute of it! At this moment 10 blogs are posted online, three more are scheduled for later this year. And some new fabrics are on it's way to be reviewed and turned into LIESL - creations. Ten LIESL's in a row One The first blog I wrote was this one about the famous Kielo Wrap Dress from Named Clothing. My version with longer sleeves has a bit of an Asian theme. Read about it here Two The second blog was a bigger project with lots of embellishments: The pink polka-dot trenchcoat. I was inspired by a trenchcoat I saw and tried to recreate it.  Want to see if I've succeeded? Click  here . Three The third one was a dress again in a 'love at first sight' fabric. I have a soft spot for graphic fabrics in black-and-white w